už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Višňová šťava

Višňová šťava

Zaradené v kategórii:
Ovocné nápoje

Ingrediencie:

višne


Postup prípravy:

Šťavu zo zdravých, zrelých a čerstvo obratých višní môžeme pripraviť dvojakým spôsobom. Umyté a odstopkované ovocie popučíme a zmes buď hneď pretrieme cez bavlnenú látku, prípadne gázu, alebo ju najprv zohrejeme na teplotu približne 70-75 °C a až potom pretrieme. Druhý spôsob je výhodnejší, lebo získaná šťava je chuťovo výraznejšia, aromatickejšia a farebne intenzívnejšia. Pretretú šťavu potom zohrejeme na pasterizačnú teplotu 77-79 °C a ešte teplú nalejeme do vysterilizovaných teplých fliaš. Fľaše uzavrieme, dáme do nádoby s teplou vodou (74-77 °C) a po uplynutí 20 minút obsah rýchlo schladíme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Višňová žemľovka
Višňová žemľovka
Višňová polievka
Višňová polievka
Višňová žemľovka
Višňová žemľovka
Mrkvový šalát s marhuľovým kompótom
Mrkvový šalát s marhuľovým kompótom