už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pstruh v alobale

Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:

600 g pstruhov, soľ, citrónová šťava, 10 g oleja, 30 g údenej slaniny, 100 g cibule, zelený petržlen, rasca


Postup prípravy:

Umyté pstruhy očistíme nožom od hlienu, zbavíme vnútorností, umyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i zvnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do brušnej dutiny vložíme na tenké rezance pokrájanú časť údenej slaniny, kúsok zeleného petržlenu a kolieska očistenej cibule. Naplnené pstruhy poukladáme na olejom vymastené kúsky alobalu, pokladieme na ne zvyšky slaniny, posypeme rascou, zabalíme a opečieme v rúre alebo pahrebe - cca 20 minút. Upečené vyberieme a podávame so zemiakmi a šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Pečený pstruh v alobale
Pečený pstruh v alobale
Hovädzia roštenka so zeleninou v alobale
Hovädzia roštenka so zeleninou v alobale
Ražniči z jahňacieho mäsa v alobale
Ražniči z jahňacieho mäsa v alobale
Plnený pstruh
Plnený pstruh