už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pečený pstruh

Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:

4 pstruhy, soľ, 30 g strúhanky, 30 g masti
Bylinkové maslo: 60 g masla, soľ, citrónová šťava, 10 g cibule, 1 sardelové očko alebo kúsok sardelovej pasty, 20 g sladkokyslej uhorky, petržlenovú vňať, worcesterská omáčka


Postup prípravy:

Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z obidvoch strán pekne do ružova opražíme. Potom pekáčik vložíme do rúry a pečieme asi 8 – 10 minút. Upečených pstruhov pomocou lopatky preložíme na misu, poukladáme na ne bylinkové maslo a podávame. Bylinkové maslo:maslo na miske dobre vymiešame so soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, potom pridáme pokrájanú cibuľu, sardelové očko alebo sardelovú pastu, nadrobno pokrájanú uhorku, petržlenovú vňať a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. Všetko spolu zamiešame, sformujeme do valčeka a necháme v chladničke stuhnúť. Bylinkové maslo pokrájame na osem kúskov a pokladieme na upečených pstruhov.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pstruh pečený na masle
Pstruh pečený na masle
Pečený pstruh v alobale
Pečený pstruh v alobale
Pečený pstruh s bylinkovým maslom
Pečený pstruh s bylinkovým maslom
Plnený pstruh
Plnený pstruh