už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Losos na cisársky spôsob

Losos na cisársky spôsob

Zaradené v kategórii:
Losos

Ingrediencie:

1 kg mrazeného lososa, 25 g konzervovaných hľuzoviek, 1 lyžičku soli, 2 dl vývaru rybieho - fondu, 1,5 dl šumivého vína, 3 lyžice masla, 75 g konzervovaných kreviet, 75 g mliečia zo sleďov


Postup prípravy:

Z očisteného, rozmrazeného, umytého, osušeného lososa sa stiahne koža, nakrája sa filé s hmotnosťou 180 g na porciu, prešpikuje na prúžky nakrájanými hľuzovkami a mierne osolí. Pripravený losos sa vloží do tretinou masla vymastenej nádoby, zaleje sa rybím fondom, vínom a dusí domäkka. Na tretine masla sa krátko podusia krevety a podľa potreby sa dochutia soľou. Očistené mliečie zo sleďov sa dusí na zvyšku masla, podľa potreby sa dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia lososa poleje šťavou, obloží dusenými krevetami a mliečím. Vhodná príloha:varené zemiaky s petržlenovou vňaťou

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Nórsky losos
Nórsky losos
Kolieska s lososovou nátierkou
Kolieska s lososovou nátierkou
Losos v syrovej omáčke
Losos v syrovej omáčke
Aljašský losos v cestíčku a sójovo–sézamovou omáčkou
Aljašský losos v cestíčku a sójovo–sézamovou omáčkou