už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Krevety s hubovou omáčkou

Zaradené v kategórii:
Mäkkýše a živočíchy bez lastúr a ulít

Ingrediencie:

1 mala cibuľa, 200 g šampiňónov, 2 polievkové lyžice masla, 350 g veľkých surových ošúpaných kreviet bez črievka, 1 polievková lyžica oleja, 1 polievková lyžica muky, 2lyzicky mletej sladkej papriky, 175 ml suchého bieleho vina, 175 ml kyslej smotany, 4az6 kvapiek tabaska, sol, petržlen na ozdobu


Postup prípravy:

Ošúpeme a nakrájame cibuľu, očistime umyjeme a na plátky nakrájame šampiňóny. Vo veľkej panvici pri strednej teplote rozpustime maslo. Pridáme krevety a asi 2 minúty ich opekáme, kým nezružovejú. Potom ich vyberieme a dáme nabok. Do panvice pridáme olej a rozpálime ho, pridáme cibuľu a asi 5 minút ju dusíme, kým nezmäkne. Pridáme huby a prikrité dusíme asi 4 minúty. Občas ich zamiešame. Huby posypeme mukou a sladkou paprikou a dobre ich zamiešame, postupne prilievame víno a privedieme do varu, aby sa omáčka dobre spojila. Potom dáme smotanu a zahrejeme ju, ale už nevarime. Znížime teplotu a pridáme kyslú smotanu, tabasko a krevety. Stále miešame a asi minútu zahrievame, umyjeme a osušíme petržlen. krevety osolíme a poukladáme ich na misu a ozdobíme petržlenom a hneď podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: neurčené
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Komentáre:

Pridal/a: Marián - 3.2.2015

Vyzerá to zaujímavo. Určite to vyskúšam.

Súvisiace recepty

Krevety s jogurtom
Krevety s jogurtom
Zemiakové rezne s hubovou plnkou
Zemiakové rezne s hubovou plnkou
Špargľa s holandskou omáčkou
Špargľa s holandskou omáčkou
Syrové tajomstvo
Syrové tajomstvo