už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jaternicová polievka

Jaternicová polievka

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

150 g bravčového pliecka, soľ, 50 g koreňovej zeleniny, 2,5 dl bravčovej krvi, 50 g krúp, 20 g masti, 1 malá cibuľa, majorán, mleté čierne korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, na hrot noža mletého zázvoru


Postup prípravy:

Do osolenej teplej vody dáme mäso, zeleninu pokrájanú na rezance a všetko uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na malé kocky, dáme späť do polievky, pridáme precedenú rozmiešanú bravčovú alebo inú krv, osobitne do mäkka uvarené krúpy a pokrájanú cibuľu opraženú na masti. Nakoniec polievku podľa chuti okoreníme majoránom, mletým čiernym korením, zázvorom, roztretým cesnakom a ešte chvíľu povaríme. Namiesto krúp môžeme v polievke uvariť zemiaky pokrájané na kocky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jaternicová kaša
Jaternicová kaša
Jaternicová zmes
Jaternicová zmes
Rajčiaková polievka 2.
Rajčiaková polievka 2.
Zvara – polievka
Zvara – polievka