už 3274 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso

Recepty pre hovädzie mäso. Varenie, pečenie, príprava jedál. Hovädzie mäso ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 232 receptov Strana 1 z 16: 1 2 3 4 ďalšia »

Mexický guľaš

Mexický guľaš 1kg hovädzieho mäsa, 2 väčšie cibule, 2 väčšie paradajky, 2 struky cesnaku, 1 zel. paprika, 1 červ. paprika, 100dkg angl. slaniny, 50ml rast. oleja, 4 zemiaky, 1 konz. steril. červ. fazule bez nalevu 250g, 1-2 chili papr., kyslá smotana, sterilizovaná kukurica, petrl. vňať, 4 guľášové bujóny

Zobraziť recept


Dusené hovädzie líčka

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Dusené hovädzie líčka Hovädzie líčka- 500g, cibuľa -1, soľ, čierne korenie, cesnak -3 strúčiky, červené víno- 1.1/2 dl., zeleninový vývar-podla potreby, bravčová masť 1 pl.

Zobraziť recept


Chilli con carne

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Chilli con carne rastlinný olej, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka fazule, 200 g sladké kukurice, 1 plechovka lúpaných paradajok, paprika, oregano, chilli

Zobraziť recept


Viedenská roštenka 1.

Viedenská roštenka   1. 4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 40 g masti, trocha hladkej múky, 1 menšia cibuľa, 20 g masti

Zobraziť recept


Anglická roštenka – roastbeef 1.

Anglická roštenka – roastbeef 1. 1 kg mäsa zo spodnej časti roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g oleja, 30 g masla

Zobraziť recept


Pravý anglický roast s omáčkou

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Pravý anglický roast s omáčkou zemiaky, kukurica, tekvica, mrkva, petržlen, ružičkový kel, zelená fazuľka, brokolica, karfiol, roštenka, múka

Zobraziť recept


Hovädzie vtáčiky 1.

Hovädzie vtáčiky 1.
Pre 4 osoby potrebujeme: 4 ks hovädzí sirloin steaks bez tuku o veľkosti 15cm x 20 cm, 4 plátky údenej slaninky opraženej do ružova o dĺžke 15 cm, 4 plátky údenej šunky zo stehna o veľkosti 3 cm x 15 cm x 0.5 cm, 4 podlhovasté štvrťky(1/4)uhoriek nakladaných v sladko-kyslom náleve, 2 na tvrdo uvarené vajíčka, po 2 štvrťky na jeden vtáčik, 8 koliesok cibule, po dve kolieska na vtáčika, mleté čierne korenie-pokropiť, vegeta-pokropiť

Zobraziť recept


Tatárske bifteky

Tatárske bifteky 400 g sviečkovice, soľ, 4 žĺtky, mleté čierne korenie, cibuľa, horčica, kapary, kečup

Zobraziť recept


Omelety s mäsovou plnkou

Omelety s mäsovou plnkou 350 g vareného hovädzieho alebo bravčového mäsa, 50 g masla, 40 g cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice šťavy z akéhokoľvek pečeného mäsa, 6 vajec, 70 g masla

Zobraziť recept


Zaprávané držky

Zaprávané držky 1 kg držiek, soľ, 120 g koreňovej zeleniny, 90 g masla a 90 g hladkej múky na zápražku, na hrot noža mletého zázvoru, 1-2 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať, majorán, mleté čierne korenie, 150 g vareného údeného mäsa

Zobraziť recept


Viedenské roštenky

Viedenské roštenky 4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 40 g masti, trocha hladkej múky, 1 menšia cibuľa, 20 g masti

Zobraziť recept


Poľovnícke roštenky

Poľovnícke roštenky 4 roštenky, 60 g oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica kečupu, 2-3 strúčiky cesnaku, 100 g hríbikov, 1 veľká cibuľa, 50 g postrúhaného syra, 1 dl bieleho vína

Zobraziť recept


Poľovnícke rezne

Poľovnícke rezne 4 hovädzie rezne zo stehna, soľ, 40 g slaniny, 30 g hladkej múky, 20 g masti, 20 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, borievky, 2 zrnká nového, 5 zrniek čierneho korenia, na hrot noža tymianu, 1 bobkový list, 20 g hladkej múky, 10 g kapár, 1 dl červeného vína, 10 g kryštálového cukru, citrón

Zobraziť recept


Roštenky Esterházy

Roštenky Esterházy 4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 30 g hladkej múky, 2-3 lyžice masti alebo oleja, 30 g masla, koreňová zelenina, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, kúsok citrónovej kôry, 2 lyžice octu, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína, kúsok zeleru, 1 malý petržlen, 1 mrkva, 1 lyžica kapár, 30 g masla na opraženie zeleniny

Zobraziť recept


Dusené roštenky

Dusené roštenky 800 g nízkej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 40 g hladkej múky, 35 g oleja, 30 g masti, 1 väčšia cibuľa

Zobraziť recept

Strana 1 z 16: 1 2 3 4 ďalšia »