Ingrediencie
100 g strúhaného syra Liptov Gerlach
2 filety zo zubáča
1 malá cibuľa
200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve)
500 ml zeleninového vývaru
20 g masla Liptov
15 g kryštálového cukru
600 g ružičkového kelu
1PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
šťava z polovice citróna
tymián
- 100 g Syr Eidam 30%
- 2 ks Zubáč
- 1 ks Cibuľa
- 20 g Maslo
- 15 g Cukor biely
- 600 g Kel
- 1 pl Olej stolný
- 200 g Gaštany
Postup receptu
1. Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru.
2. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda.
3. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.
4. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ