už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Zaradené v kategórii:
Sladkovodné ryby

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Ingrediencie:

100 g strúhaného syra Liptov Gerlach, 2 filety zo zubáča, 1 malá cibuľa, 200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve), 500 ml zeleninového vývaru, 20 g masla Liptov, 15 g kryštálového cukru, 600 g ružičkového kelu, 1PL slnečnicového oleja, soľ, čierne korenie, šťava z polovice citróna, tymián


Postup prípravy:

1. Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru.

2. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda.

3. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.

4. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Údené bravčové mäso dusené v keli
Údené bravčové mäso dusené v keli
Gaštanová torta
Gaštanová torta