už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Zaprávané držky

Zaradené v kategórii:
Hovädzie vnútornosti

Ingrediencie:

1 kg držiek, soľ, 120 g koreňovej zeleniny, 90 g masla a 90 g hladkej múky na zápražku, na hrot noža mletého zázvoru, 1-2 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať, majorán, mleté čierne korenie, 150 g vareného údeného mäsa


Postup prípravy:

Dobre očistené držky dáme do studenej vody a asi pol hodiny varíme. Potom vodu z nich zlejeme, nalejeme čerstvú studenú vodu, osolíme a varíme. Počas varenia pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska a údené mäso. Mäkké držky a údené mäso vyberieme a pokrájame na rezance a kocky. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju polievkou z držiek na hustejšiu omáčku, pridáme mletý zázvor, cesnak vymiešaný so soľou, posekanú petržlenovú vňať, trocha majoránu a mletého čierneho korenia, pokrájané držky a všetko za stáleho miešania dobre povaríme. Potom držky vyberieme na misu, posypeme pokrájaným údeným mäsom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zaprávené držky
Zaprávené držky
Držky na tirolský spôsob
Držky na tirolský spôsob
Držková polievka 2.
Držková polievka 2.
Držková polievka 3.
Držková polievka 3.