už 3272 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Vyprážaný kapor 1.

Vyprážaný kapor 1.

Zaradené v kategórii:
Kapor

Ingrediencie:

600 g kapra, 40 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 80 g masti na vyprážanie, soľ, 1/2 dl mlieka, 1 vajce, citrón


Postup prípravy:

Zabitého kapra očistíme, hlavu odrežeme, vnútornosti vypitveme. Kapra oplácheme, čistou utierkou osušíme, pokrájame na kúsky, posolíme a necháme asi 15 minút stáť. Potom rybu obalíme múkou, vajcom rozšľahaným v mlieku a strúhankou a vyprážame. Podávame so zemiakovým alebo s majonézovým šalátom a s mesiačikom citróna.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vyprážaný kapor 2.
Vyprážaný kapor 2.
Vyprážaný baklažán
Vyprážaný baklažán
Dusený kapor na zelenej paprike
Dusený kapor na zelenej paprike
Vyprážaný vajcový hrášok
Vyprážaný vajcový hrášok