už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Viedenská roštenka 1.

Viedenská roštenka 1.

Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:

4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 40 g masti, trocha hladkej múky, 1 menšia cibuľa, 20 g masti


Postup prípravy:

Odležané roštenky naklepeme, okraje nakrojíme, osolíme, okoreníme, zľahka obalíme hladkou múkou a v panvici na rozpálenej masti z obidvoch strán rýchlo opečieme (asi 10 minút). Potom podlejeme polievkou alebo horúcou vodou, povaríme, vyberieme z panvice a uložíme na misu. Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata a posypeme ňou pripravené roštenky. Povarenú šťavu z rošteniek podávame buď osobitne v omáčniku alebo ňou zalejeme roštenky. Podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s opečenými zemiakmi a s rozličnými šalátmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Viedenská roštenka
Viedenská roštenka
Dusená roštenka
Dusená roštenka
Hovädzia roštenka 2.
Hovädzia roštenka 2.
Hovädzia roštenka 1.
Hovädzia roštenka 1.