už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

Zaradené v kategórii:
Bravčová krkovička

Ingrediencie:

1 kg údenej bravčovej krkovičky, 1 PL tuku, 0,2 l bieleho vína, 0,2 l smotany


Postup prípravy:

Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy:
  • Čas varenia:
  • Náročnosť prípravy: neurčené
  • Technika prípravy: neurčené
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Krkovička netradične
Krkovička netradične
Pečená krkovička 1.
Pečená krkovička 1.
Bravčová krkovička pečená v majonézovom kabáte
Bravčová krkovička pečená v majonézovom kabáte
Dusená bravčová krv
Dusená bravčová krv