už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Šklbance s makom

Šklbance s makom

Zaradené v kategórii:
Halušky

Ingrediencie:

1 kg zemiakov, soľ, 200 g polohrubej múky, 50 g maku a 30 g práškového cukru na posypanie, 80 g masti na poliatie


Postup prípravy:

Očistené pokrájané zemiaky uvaríme do polomäkka a zlejeme z nich vodu, ktorú si odložíme. Zemiaky posypeme múkou, vareškou urobíme do nich niekoľko otvorov až na dno, zalejeme ich trochou vody, v ktorej sa varili, a na okraji sporáka necháme pomaly variť, aby sa múka sparila (asi 15 minút). Potom zemiaky dôkladne popučíme a vymiešame tak, aby cesto bolo hladké a zároveň aj husté. Nakoniec ho podľa chuti osolíme. Lyžicou namočenou v horúcej masti vykrajujeme väčšie halušky, ktoré na mise alebo tanieri posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme horúcou masťou. Šklbance môžeme posypať aj postrúhaným tvarohom a poliať roztopeným maslom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Šklbance s cibuľou 2.
Šklbance s cibuľou 2.
Zamiakové šklbance
Zamiakové šklbance
Šklbance s cibuľou 1.
Šklbance s cibuľou 1.
Rezance s makom
Rezance s makom