už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Segedínsky guláš s knedľou

Segedínsky guláš s knedľou

Zaradené v kategórii:
Bravčové stehno

Ingrediencie:

400 g bravčové mäso - stehno, 1 ks cibuľka, olej rastlinný, soľ, rasca, červená mletá paprika, čierne korenie, 200 g kyslá kapusta, 300 ml voda na podliatie, 1 ks smotana na varenie, knedľa


Postup prípravy:

Nakrájame si bravčové mäso. Najlepšie je to zo stehna. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme na oleji.

Keď je cibuľka do zlatista osmažená pridáme nakrájané mäso. Necháme ho trošku obsmažiť. Ďalej pridáme trošku soli, rasce, červenej papriky, čierneho korenia a to celé podlejeme 200 ml vody. Necháme dusiť cca 10 minút.

Do hrnca potom pridáme kyslú kapustu a dusíme kým nie je mäso mäkké. Počas dusenia pravidelne podlievame vodou a vždy premiešame.

Približne po hodine dusenia je mäso mäkké a vtedy prilejeme aj smotanu na varenie, ktorú rozmiešame a prevaríme. Podávame s knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Segedínsky guláš 2.
Segedínsky guláš 2.
Segedínsky guláš 1.
Segedínsky guláš 1.
Segedínsky guláš 3.
Segedínsky guláš 3.
Bravčový guláš
Bravčový guláš