už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Šašlik

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

500 g baranieho mäsa (stehno alebo chrbát), 2 cibule, 3 lyžice oleja, 1 lyžica octu, mleté čierne korenie, soľ, zelená petržlenová vňať, na hrot noža mäty piepornej, 200 g slaniny, 2 lyžice roztopeného masla


Postup prípravy:

Mäso pokrájame na malé, tenké rezne a naložíme na niekoľko hodín do zmesi oleja, octu, mletého čierneho korenia, soli, posekanej zelenej petržlenovej vňate, mäty piepornej a cibule. Rezne pred prípravou necháme trocha odkvapkať, potom ich napicháme na ihlu alebo drievko striedavo s plátkami slaniny a kolieskami cibule, všetko potrieme roztopeným maslom a na otvorenom ohni alebo rošte rýchlo opečieme zo všetkých strán. Podávame s ryžou uvarenou v polievke z baranieho mäsa alebo s chlebom a horčicou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Šašlík
Šašlík "Orlov"
Šašlík z teľacej pečene
Šašlík z teľacej pečene
Šašlík z baranieho mäsa
Šašlík z baranieho mäsa