už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Ryba na modro

Zaradené v kategórii:
Kapor

Ingrediencie:

400 g nemastného kapra alebo pstruha, 100 g miešanej koreňovej zeleniny, 40 g masla, voda, soľ, bobkový list


Postup prípravy:

Kapra zbavíme šupín, ale kožu nesťahujeme, lebo tá pri varení zmodrie. Pokrájame ho na rovnaké kúsky. Očistenú pokrájanú zeleninu dáme do vriacej osolenej vody s bobkovým listom a varíme. Neskôr prilejeme ocot, aby voda bola mierne kyslá, vložíme kúsky ryby a varíme asi 4-5 minút. Uvarené kúsky urovnáme na misu a polejeme roztopeným maslom. Podávame s opekanými zemiakmi a ozdobíme hlávkovým šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Dusená ryba s citrónom 2.
Dusená ryba s citrónom 2.
Dusená ryba s citrónom 1.
Dusená ryba s citrónom 1.
Kapor na modro
Kapor na modro
Pečená ryba so zeleninou
Pečená ryba so zeleninou