už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Ruské vajcia

Zaradené v kategórii:
Predjedlá

Ingrediencie:

2 vajcia, 1 žĺtok, 1 dl oleja, 1 dl kyslej smotany, 40 g hrášku, 40 g jabĺk, 40 g mrkvy, 40 g zemiakov, 40 g kyslých uhoriek, soľ, citrónová šťava, horčica, zelená petržlenová vňať, voda


Postup prípravy:

Žĺtok vymiešame so soľou a horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Prilejeme citrónovú šťavu a smotanu, zamiešame, potom pridáme zelený hrášok, uvarenú mrkvu a zemiaky, kyslé uhorky, olúpané surové jablká pokrájané na kocky a posekanú zelenú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Šalát urovnáme na sklenú misu vyloženú šalátovými listami a naň poukladáme vajcia uvarené na tvrdo a rozkrojené na polovice, a to rezom na šalát.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Ruské pirôžky
Ruské pirôžky
Ruské rezy s marmeládou
Ruské rezy s marmeládou
Ruské pečené mäso
Ruské pečené mäso
Ruské
Ruské "Zrazy" z teľacieho mäsa