už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Ríbezľové víno

Ríbezľové víno

Zaradené v kategórii:
Víno

Ingrediencie:

1 l ríbezľovej šťavy dáme, 2 l vody, 800 g cukru, vínne kvasinky, živná soľ


Postup prípravy:

Ríbezle umyjeme aj so stopkami, potom ich popučíme a necháme do rána stáť. Na druhý deň ich pretlačíme cez čistú utierku alebo strojček. Cukor rozpustíme vo vode, najlepšie na sporáku. Keď je cukor úplne rozpustený, prilejeme šťavu, živnú soľ a vylejeme do kvasnej nádoby - demižóna. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky. Fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do čistej fľaše tiež uzavretej kvasnou rúrkou. (Fľaša má byť plná.) V nej ho necháme stáť 1- 2 týždne. Potom víno stiahneme do fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme na chladné miesto.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jablkové víno
Jablkové víno
Šípkové víno
Šípkové víno
Trnkové víno
Trnkové víno
Čučoriedkové víno
Čučoriedkové víno