už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pstruh na paprike

Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:

800 g pstruhov, soľ, mletá červená paprika, 10 g hladkej múky, 40 g masla, 40 g oleja, 40 g cibule, 100 g zelenej papriky, 1 dl sladkej smotany


Postup prípravy:

Pstruhy očistíme, vypitveme, umyjeme a čistou utierkou vysušíme. Kožu po stranách dvakrát nakrojíme, potom ich osolíme, obalíme múkou rozmiešanou s mletou červenou paprikou, opečieme na masle z oboch strán a vyberieme na tanier. Na zvyšku masla speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, umytú, očistenú a na rezance pokrájanú zelenú papriku, pridáme opečené pstruhy, prikryjeme a v mierne teplej rúre pečieme asi 10-12 minút. Podávame s uvarenými zemiakmi posypanými posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a s hlávkovým alebo s mrkvovým šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Plnený pstruh
Plnený pstruh
Pstruh pečený na masle
Pstruh pečený na masle
Pečený pstruh v alobale
Pečený pstruh v alobale
Dusený kapor na zelenej paprike
Dusený kapor na zelenej paprike