Postup receptu
Roštenky na okrajoch nakrojíme, aby sa neskrútili, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu, varené údené mäso, kyslé uhorky a cibuľu pokrájame nadrobno, kapary posekáme, zelenú petržlenovú vňať pokrájame, očistené sardelky pretrieme a všetko spolu zmiešame s maslom a rozotretým cesnakom. Zmesou natrieme pripravené roštenky, zvinieme ich a previažeme silnou bielou niťou. Do kastróla dáme masť, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, opražíme, vložíme závitky obalené hladkou múkou a zo všetkých strán opečieme. Potom šťavu zaprášime múkou, znova opražíme, podlejeme vývarom alebo vodou a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, odstránime z nich nite a uložíme na misu. Do šťavy pridáme kyslú smotanu, horčicu a worcesterskú omáčku, trocha povaríme a precedíme na závitky.
Podávame zo zemiakovými hranolčekmi, s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ