už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pilaf

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

500 g baranieho alebo jahňacieho mäsa bez kostí, 50 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, na hrot noža postrúhaného zázvoru a potlčenej rasce, soľ, mleté čierne korenie, 200 g ryže, zelená petržlenová vňať, syr na posypanie


Postup prípravy:

Baranie alebo jahňacie mäso z pliecka trocha naklepeme, pokrájame na malé kúsky a osolíme. Na rozpálenej masti opražíme do zlata cibuľu pokrájanú nadrobno, mletú červenú papriku, zázvor, rascu a mleté čierne korenie, pridáme pokrájané mäso, trocha podlejeme polievkou z kostí alebo masoxu a pomaly udusíme do polomäkka. Potom pridáme premytú sparenú ryžu, zľahka vidličkou zamiešame, podľa chuti dosolíme, prilejeme opäť polievku a na miernom ohni dodusíme. Podávame posypané postrúhaným tvrdým syrom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baraní Pilaf
Baraní Pilaf