už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pečeňová polievka 3.

Pečeňová polievka 3.

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

700 g teľacej pečene, 30 g masla, 80 g koreňovej zeleniny, polovica väčšej cibule, 3 zrnká čierneho, 1 zrnko nového korenia, 1 bobkový list, 40 g masla a 60 g hladkej múky na zápražku, mleté čierne korenie, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, soľ, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Umytú pečeň odblaníme a pokrájame na rovnaké malé kúsky. Na masle opražíme zeleninu pokrájanú na kolieska spolu s cibuľou, celým čiernym a novým korením a bobkovým listom. Pridáme pokrájanú pečeň, trocha opečieme, zalejeme osolenou vriacou vodou a všetko udusíme do mäkka. Potom vyberieme všetky koreniny, mäkkú pečeň a zeleninu zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo posekáme nadrobno a vložíme späť do vývaru. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do vývaru a dobre povaríme. Nakoniec polievku okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok, a ochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame s opečenými plátkami žemlí alebo sendviča.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečeňová polievka 2.
Pečeňová polievka 2.
Pečeňová polievka 1.
Pečeňová polievka 1.
Polievka z kostí
Polievka z kostí
Polievka z konského mäsa
Polievka z konského mäsa