už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Pečená krkovička 1.

Pečená krkovička 1.

Zaradené v kategórii:
Bravčová krkovička

Ingrediencie:

1,2 kg bravčová krkovička bez kosti, 1 kus veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžičky grilovacie korenia
podľa potreby: rasca, majorán, svetle pivo


Postup prípravy:

Postup prípravy receptu
Krkovičku bez kosti po predchádzajúcej predpríprave na jednej strane nožom narežeme.
Potom si nadrobno pokrájame veľkú cibuľu a cesnak. Potom mäso z oboch strán okoreníme grilovaním korením.
Do pekáča pridáme olej a následne ho na šporáku rozpálime.Do rozpáleného oleja vložíme mäso a z každej strany opečieme, aby povrch získal peknú a hnedú farbu.Potom mäso okoreníme rascou .
Pridáme pokrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Počas pečenia mäso kontrolujeme po 20 minútach a pridávame do výpeku vodu. Podľa potreby prilievame svetlé pivo a povrch každých 20 minút polievame výpekom. Pečieme v pekáči najskôr zakryté celkovo 60 minút.
Po 60 minútach pekáč odkryjeme, pridáme cesnak, majorán a zapečieme celkovo 20 minút a to 10 minút s vrchnej a 10 minút zo spodnej strany mäsa.
Po dokončení pekáč odokryjeme a mäso necháme odpočinúť. Podávame s domácou kysnutou knedľou a červenou dusenou kapustou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Pečená krkovička
Pečená krkovička
Krkovička netradične
Krkovička netradične
Bravčová krkovička pečená v majonézovom kabáte
Bravčová krkovička pečená v majonézovom kabáte
Pečená kačica
Pečená kačica