už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Paštéta z husacej pečene

Paštéta z husacej pečene

Zaradené v kategórii:
Predjedlá

Ingrediencie:

300-400 g husacej pečene, 1 žemľa, 20 g cibuľky, 1 vajce, 1/2 dl bieleho vína, 20 g údenej slaniny, soľ, muškátový oriešok, biele korenie


Postup prípravy:

Husaciu pečeň a olúpanú, kôrky zbavenú žemľu namočíme do mlieka. Žemľu vytlačíme a s pečeňou pretrieme cez sito. Potom pridáme jemne postrúhanú cibuľu, soľ, vajce, postrúhaný muškátový oriešok, zomleté biele korenie, víno a údenú slaninu pokrájanú na drobné kocky. Spolu dobre vymiešame a nalejeme do menšej vymastenej nákypovej formy, ktorú vložíme do vriacej vody a prikrytú pomaly varíme asi hodinu. (Voda, v ktorej sa paštéta varí, má siahať do tretiny formy). Do paštéty môžeme pridať osobitne udusenú husaciu pečeň pokrájanú na kocky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Husacia pečeň na cibuľke
Husacia pečeň na cibuľke
Rezne zo sviečkovice s husacou pečeňou
Rezne zo sviečkovice s husacou pečeňou
Husacia krv s vajcom
Husacia krv s vajcom
Paštéta z bravčovej pečene
Paštéta z bravčovej pečene