už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Omelety s mäsovou plnkou

Omelety s mäsovou plnkou

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

350 g vareného hovädzieho alebo bravčového mäsa, 50 g masla, 40 g cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice šťavy z akéhokoľvek pečeného mäsa, 6 vajec, 70 g masla


Postup prípravy:

Mäso pokrájame a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvici roztopíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a roztretý cesnak, posekanú zelenú petržlenovú vňať a zomleté mäso, zmes osolíme, okoreníme a trocha podusíme. Potom pridáme šťavu z pečeného mäsa a opäť trocha podusíme. Vajcia rozšľaháme so soľou. Na panvici rozškvaríme maslo do svetlohnedá, nalejeme naň polovicu rozšľahaných vajec a opatrne miešame, až kým nezačnú tuhnúť. Potom omeletu ešte trocha opečieme (len z jednej strany), preložíme na tanier alebo misu, stred naplníme polovicou mäsovej plnky a zvinieme. Druhú omeletu pripravíme z druhej polovice vajec a mäsovej plnky, alebo z celej dávky pripravíme štyri malé omelety.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Omeleta s mäsovou plnkou
Omeleta s mäsovou plnkou
Hríbové omelety
Hríbové omelety
Hubová omeleta
Hubová omeleta
Omeleta so šľahačkou
Omeleta so šľahačkou