už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Marinovaný pstruh

Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:

4 pstruhy, soľ, 1,25 dl oleja, 10 g kapár alebo 1 malá kyslá uhorka, 3 lyžice oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, cibuľa, rajčiaky a hlávkový šalát na ozdobenie
Marináda: 5 dl octu, soľ, 1-2 strúčiky cesnaku, 5 zrniek čierneho, 3 zrnká nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobkový list, citrónová kôra, 2 malé cibule


Postup prípravy:

Čerstvé pstruhy vypitveme, dobre umyjeme, otrieme utierkou, osolíme a necháme asi pol druha hodiny odpočívať. Potom ryby opäť osušíme, potrieme olejom a rýchlo opečieme. Opečené uložíme do porcelánovej misy a necháme vychladnúť. Potom ich zalejeme horúcou marinádou a len čo roztok vychladne, pridáme posekané kapary alebo kolieska kyslej uhorky, misu zaviažeme celofánom či alobalom a uložíme do chladu na dva dni. Pred podávaním ryby upravíme na misu, ozdobíme cibuľou, rajčiakmi, hlávkovým šalátom a polejeme olejom a citrónovou šťavou.
Marináda
:Všetky suroviny zmiešame a spolu dobre povaríme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Marinovaný pstruh s vínom
Marinovaný pstruh s vínom
Plnený pstruh
Plnený pstruh
Pstruh pečený na masle
Pstruh pečený na masle
Pečený pstruh v alobale
Pečený pstruh v alobale