už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Malinové alebo černicové víno

Malinové alebo černicové víno

Zaradené v kategórii:
Víno

Ingrediencie:

1 l šťavy (alebo malín - vtedy má víno korenistejšiu chuť), 2 l vody, 800 g cukru, vínne kvasinky, živná soľ


Postup prípravy:

Maliny pretlačíme cez čistú utierku alebo na strojčeku, do šťavy pridáme príslušné množstvo vody a cukru (cukor rozpustíme vo vode), živnú soľ a vlejeme do kvasnej nádoby. Na druhý deň prilejeme rozmnožené kvasinky, fľašu uzavrieme rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do inej čistej nádoby (má byť plná), ktorú tiež uzavrieme kvasnou rúrkou. Po 1 - 2 týždňoch víno stiahneme do čistých fliaš, ktoré dobre uzavrieme sparenými zátkami a odložíme na chladné miesto. Pri príprave malinového vína môžeme postupovať aj tak, že maliny dáme do
5 l fľaše, ktorú zaviažeme papierom a dáme na 4-5 dní nakvasiť do okna na slnko (šťava nesmie úplne vykvasiť). Potom maliny pretlačíme cez čistú utierku. Ďalší postup je rovnaký. Aby sme ovocie lepšie využili, môžeme jadrá po pretlačení, najmä ak pretláčame čerstvé nenakvasené maliny alebo černice, zaliať horúcou vodou, nechať niekoľko hodín postáť a potom znovu pretlačiť. Túto "šťavu" doplníme vodou na potrebné množstvo a v nej rozpustíme cukor.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jablkové víno
Jablkové víno
Čučoriedkové víno
Čučoriedkové víno
Šípkové víno
Šípkové víno
Trnkové víno
Trnkové víno