už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Kapor v aspiku

Zaradené v kategórii:
Kapor

Ingrediencie:

600 g kapra alebo sumca, 100 g koreňovej zeleniny, ocot, soľ, celé čierne korenie, citrón, zelená petržlenová vňať, voda


Postup prípravy:

Očistenú vypitvanú rybu buď pokrájame na niekoľko častí, alebo ak je menšia, vložíme v celku do vriacej vody, v ktorej sa varí očistená a pokrájaná koreňová zelenina, korenie, ocot a soľ. Rybu varíme 8-10 minút (podľa veľkosti). Po uvarení ju vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú rybu poukladáme na misu, ozdobíme kolieskom vajca uvareného na tvrdo, kolieskami citróna, zelenou petržlenovou vňaťou, uvarenou mrkvou, zalejeme vlažným aspikom a necháme stuhnúť.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Šunka v aspiku
Šunka v aspiku
Pečeňová paštéta v aspiku
Pečeňová paštéta v aspiku
Ryba v aspiku
Ryba v aspiku
Dusený kapor na zelenej paprike
Dusený kapor na zelenej paprike