už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Kapor na rošte

Zaradené v kategórii:
Kapor

Ingrediencie:

600 g kapra, soľ, 4 mesiačiky citróna, 20 g oleja, 10 g strúhanky


Postup prípravy:

Kapra očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na 4 porcie (po 150 g). Posolíme ich, do kože urobíme hrotom noža malý otvor, do ktorého vtlačíme mesiačik citróna. Potom ich potrieme olejom a na chladnom mieste necháme asi pol hodiny stáť. Pripravené porcie uložíme na mriežku kožou dolu a grilujeme päť minút. Potom mriežku z grilu vytiahneme. Pomocou klieští rybu obrátime, posypeme strúhankou a grilujeme ešte štyri minúty. Podobne pripravujeme na rošte všetky druhy sladkovodných i morských rýb. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: grilovanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bravčová pečeň na ihle
Bravčová pečeň na ihle
Šašlík z teľacej pečene
Šašlík z teľacej pečene
Dusený kapor na zelenej paprike
Dusený kapor na zelenej paprike
Vyprážaný kapor 1.
Vyprážaný kapor 1.