už 3274 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jahodový lekvár

Zaradené v kategórii:
Lekváre a džemy

Ingrediencie:

1 kg jahôd, 200 g kryštálového cukru


Postup prípravy:

Očistené, umyté a popučené jahody varíme za stáleho miešania. Keď zhustnú, pridáme kryštálový cukor (najviac 200 g na 1 kg pôvodnej drene) a ešte 10 minút povaríme. Pritom dbáme, aby sa cukor rozpustil. Uvarený lekvár nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov, hneď prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme vychladnúť.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jahodový kompót 2.
Jahodový kompót 2.
Slivkový lekvár
Slivkový lekvár
Šípkový lekvár
Šípkový lekvár
Jahodový koláč
Jahodový koláč