už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jahňacia pečienka s obličkou

Jahňacia pečienka s obličkou

Zaradené v kategórii:
Jahňacie a baranie vnútornosti

Ingrediencie:

1 kg jahňacieho chrbta, soľ, 60 g slaniny, 100 g masla, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Z očisteného chrbta vykrojíme obličky, odstránime všetok prebytočný tuk a kosti. Mäso naklepeme, okoreníme, trocha osolíme a uložíme naň tenké plátky slaniny a rozpolené obličky. Časť masla vymiešame s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, trocha osolíme, okoreníme a rozotrieme na mäso. Takto pripravené mäso stočíme, previažeme silnou niťou alebo tenkým motúzom a na masle zo všetkých strán opečieme, pričom ho občas podlejeme vlastnou šťavou. Potom mäso vložíme do rúry a upečieme do mäkka. Počas pečenia podlievame vývarom z kostí alebo horúcou vodou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi, s hráškom ap.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Teľacia pečienka s obličkou
Teľacia pečienka s obličkou
Pečená teľacia oblička
Pečená teľacia oblička
Pečienka s pomarančom
Pečienka s pomarančom
Zbojnícka hovädzia pečienka
Zbojnícka hovädzia pečienka