už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jablkovo-hrušková šťava

Jablkovo-hrušková šťava

Zaradené v kategórii:
Ovocné nápoje

Ingrediencie:

1 l zmesi jablkovej šťavy a pasírovaných hrušiek, 2 g kyselina citrónová, 100 g kryštálový cukor


Postup prípravy:

Umyté hrušky olúpeme, rozpolíme, odstránime jadrovníky, uložíme ich na mriežku do tlakového hrnca (kuchty) a v pare blanšírujeme 3 minúty. Ešte teplé zomelieme na pasírovacom mlynčeku s nadstavenou sieťkou, ktorá má oká veľké najviac 0,5 mm. Získanú šťavu aj s tuhým podielom (2 diely) zmiešame s jablkovou šťavou (1 diel) a na každý liter zmesi pridáme 2 g kyseliny citrónovej a 100 g kryštálového cukru. Zmes za stáleho miešania zohrejeme na teplotu 82-85 °C, nalejeme do pripravených fliaš a ďalej postupujeme ako pri príprave jablkovej šťavy.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: áno

Komentáre:

Pridal/a: Dominka - 17.10.2011

Fajn

Súvisiace recepty

Mrkvový šalát s marhuľovým kompótom
Mrkvový šalát s marhuľovým kompótom
Kyslá zemiaková polievka 3.
Kyslá zemiaková polievka 3.
Ovocný šalát s mandľami
Ovocný šalát s mandľami
Višňová šťava
Višňová šťava