už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Jablkové víno

Jablkové víno

Zaradené v kategórii:
Víno

Ingrediencie:

1 l jablkovej šťavy, 1 l vody, 600 g cukru, vínne kvasinky, živná soľ


Postup prípravy:

Umyté jablká postrúhame na väčšom strúhadle aj s kožkou a cez utierku vy tlačíme. Cukor rozpustíme vo vode, pridáme šťavu, živnú soľ a vylejeme do demižóna. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky. Nádobu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do čistej fľaše, ktorá musí byť plná a tiež uzavretá kvasnou rúrkou, a necháme ho v nej 2-3 týždne stáť. Potom víno stiahneme do fliaš, dobre zazátkujeme a odložíme. Na jablkové víno môžeme použiť aj zrelé padavky. Jablkové víno môžeme robiť aj z čistej jablkovej šťavy, bez vody, vtedy však dáme iba polovičnú dávku cukru.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Šípkové víno
Šípkové víno
Trnkové víno
Trnkové víno
Čučoriedkové víno
Čučoriedkové víno
Višňové víno
Višňové víno