už 3273 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Hráškový prívarok

Zaradené v kategórii:
Hrášok

Ingrediencie:

400 g vylúpaného hrášku (asi 1/2 kg strukov), 40 g masla, 40 g hladkej múky, 10 g cukru, 1/4 l mlieka, soľ, voda, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Vylúpaný hrášok uvaríme v osolenej vode. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou z uvareného hrášku a mliekom. Prilejeme ju k uvarenému hrášku a spolu ešte povaríme. Nakoniec pridáme cukor a posekanú zelenú petržlenovú vňať.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Tekvicový prívarok 5.
Tekvicový prívarok 5.
Špenátový prívarok 3.
Špenátový prívarok 3.
Hráškový šalát s majonézou
Hráškový šalát s majonézou
Jablkový prívarok
Jablkový prívarok