už 3273 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Hovädzia štefánska pečienka

Hovädzia štefánska pečienka

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

400 g hovädzieho mäsa, soľ, 2 vajcia, mleté čierne korenie, 30 g oleja, 40 g cibule, pol lyžičky červenej papriky, 10 g hladkej múky, voda


Postup prípravy:

Mäso v celku umyjeme, obrúskom osušíme a ostrým nožom urobíme doň v smere vlákien otvor, do ktorého vtlačíme očistené, natvrdo uvarené vajcia. Otvor uzavrieme špajdľou a mäso zo všetkých strán opečieme na oleji. Potom ho vložíme do tlakového hrnca, pridáme postrúhanú cibuľu zapenenú na zvyšku oleja, papriku, soľ, korenie, podlejeme horúcou vodou, hrniec uzavrieme a na miernom ohni dusíme 25 - 30 minút. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky, šťavu v hrnci zahustíme nasucho opraženou múkou rozmiešanou vo vode a ešte krátko povaríme. Pred podávaním dáme na tanier porciu varených zemiakov posypaných zeleným petržlenom, porcie mäsa podlejeme prelisovanou šťavou. Podávame so zeleninovým šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Komentáre:

Pridal/a: Mária - 4.3.2012

výborný recept, takú dobrú štefánsku sme doteraz nejedli, ďakujem

Súvisiace recepty

Zbojnícka hovädzia pečienka
Zbojnícka hovädzia pečienka
Znojemská hovädzia pečienka
Znojemská hovädzia pečienka
Hovädzia pečienka plnená vajciami
Hovädzia pečienka plnená vajciami
Hovädzia pečienka na smotane
Hovädzia pečienka na smotane