už 3266 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Burgundské pečené mäso

Burgundské pečené mäso

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

400 g hovädzieho zadného mäsa, 30 g oleja, 40 g slaniny, 20 g mrkvy, 20 g petržlenu, 40 g cibule, 30 g brusníc, 20 g rajčiakového pretlaku, 40 g hladkej múky, 10 g cukru, 1 dl červeného vína, ocot, citrónová kôra, soľ, mleté čierne korenie, borievky, tymian, voda


Postup prípravy:

Očistenú pokrájanú zeleninu opečieme na oleji a pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú necháme zapeniť. Potom pridáme hovädzie mäso, ktoré sme prešpikovali prúžkami údenej slaniny, posolíme, pridáme korenie, brusnice, ostatné príchute a rajčiakový pretlak, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Polomäkké mäso dopečieme v rúre bez pokrývky. Po upečení ho vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a pretrieme. Podľa chuti šťavu ešte osladíme, okyslíme, zlepšíme vínom a vylejeme na mäso. Podávame s knedľou alebo s makarónmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zbojnícke pečené mäso
Zbojnícke pečené mäso
Pečeňový zvitok
Pečeňový zvitok
Teľacie mäso pečené na rasci
Teľacie mäso pečené na rasci
Meránske pečené mäso
Meránske pečené mäso