už 3264 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Bravčové rezne v zemiakovom ceste

Bravčové rezne v zemiakovom ceste

Zaradené v kategórii:
Bravčové stehno

Ingrediencie:

400 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, cesnak, 40 g oleja
Zemiakové cesto: 750 g zemiakov, 10 g oleja, 30 g cibule, soľ, majorán, mleté čierne korenie, rasca, 1 vajce, 10 g hladkej múky


Postup prípravy:

Mäso umyjeme, pokrájame na tenké malé rezne, ktoré naklepeme, osolíme a odložíme do chladu. Medzitým si pripravíme zemiakové cesto. Potom rezne na oboch stranách potrieme rozotretým cesnakom a na horúcom oleji prudko opečieme z každej strany asi 4 minúty. Na horúci olej dáme lyžicu zemiakového cesta, tenko rozotrieme, položíme naň opečený rezeň, navrch položíme opäť lyžicou zemiakové cesto, celý rezeň ním prikryjeme, zarovnáme a po upečení spodnej strany obrátime a upečieme aj z druhej strany.
Zemiakové cesto
:
Očistené zemiaky postrúhame alebo zmixujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, majorán, mleté čierne korenie, rascu, vajce a trochu múky. Všetko dobre premiešame a zakryjeme, aby zemiaky čo najmenej oxidovali. Podávame so šalátom alebo surovou kyslou kapustou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Párky v zemiakovom ceste 2.
Párky v zemiakovom ceste 2.
Vyprážaná saláma v zemiakovom ceste
Vyprážaná saláma v zemiakovom ceste
Párky v zemiakovom ceste 1.
Párky v zemiakovom ceste 1.
Švédske bravčové rezne
Švédske bravčové rezne