už 3280 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Baranie stehno na cesnaku

Baranie stehno na cesnaku

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

1 kg baranieho stehna, soľ, 2-3 strúčiky cesnaku, 60 g slaniny, 40 g masti, 1 malá cibuľa, 10 g hladkej múky


Postup prípravy:

Mäso naklepeme, prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance a cesnakom, takisto pokrájaným na malé rezance. Trocha ho osolíme, zvinieme a previažeme slabým motúzom. V pekáči na rozpálenej masti opražíme cibuľu pokrájanú na plátky, pridáme pripravené mäso, trocha ho zalejeme polievkou z kostí alebo teplou vodou a prikryté v dobre vyhriatej rúre najprv dusíme. Polomäkké mäso odkryjeme a z obidvoch strán dopečieme do červená. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na úhľadné rezy a dáme na teplé miesto. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou a dobre povaríme. Časť omáčky nalejeme na pokrájané mäso, ostatnú omáčku dáme do omáčnika. Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom
Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom
Pečené baranie stehno v alobale
Pečené baranie stehno v alobale
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na cesnaku 1.