už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Baranie mäso na majoráne 2.

Baranie mäso na majoráne 2.

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

1 kg predného baranieho mäsa, soľ, 30 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 40 g masla a 40 g hladkej múky na zápražku, trocha majoránu, 1-2 strúčiky cesnaku, trocha mletej červenej papriky


Postup prípravy:

Mäso umyjeme, pokrájame na rovnaké kúsky a osolíme. Na roztopenom masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľu, všetko pokrájané na kolieska, pridáme osolené mäso, trocha zalejeme vriacou vodou a udusíme do mäkka. Vo väčšom kastróle pripravíme žltú zápražku z nasucho opraženej múky a masla, rozriedime ju šťavou z mäsa na hustejšiu omáčku, pridáme roztretý cesnak, majorán, mletú červenú papriku, mäkké mäso a chvíľu ešte povaríme. Podávame s opečenými zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso s fazuľou
Baranie mäso s fazuľou