už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Baranie mäso dusené s kelom

Baranie mäso dusené s kelom

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

40 g oleja, 40 g slaniny, 50 g cibule, 500 g baranieho mäsa z pliecka, soľ, mletá červená paprika, 400 g kelu, 200 g zemiakov, 20 g hladkej múky, cesnak, rasca, mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Údenú slaninu pokrájanú na kocky rozškvaríme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a podusíme. Potom pridáme červenú papriku, mäso pokrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, rascu, pokrájaný cesnak, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme umytý pokrájaný kel. Z oleja a múky pripravíme žltú zápražku, ktorou zahustíme mäkké mäso s kelom. Pred dovarením pridáme očistené zemiaky pokrájané na drobné kocky. Podávame s chlebom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na cesnaku 1.
Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na majoráne 1.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso na cesnaku 2.
Baranie mäso s fazuľou
Baranie mäso s fazuľou