už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Baraní guláš 1.

Baraní guláš 1.

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

500 g baranieho mäsa z pliecka, 40 g oleja, 100 g cibule, 10 g múky, soľ, mletá červená paprika, rasca, majorán, cesnak, voda


Postup prípravy:

Baranie mäso umyjeme, pokrájame na väčšie kúsky, dáme na pokrájanú cibuľku zapenenú na oleji a pridáme červenú papriku a soľ. Mäso podlejeme, prikryjeme a za občasného podlievania vodou dusíme. (Nikdy nie toľko vody, aby sa mäso varilo, ale len dusilo.) Mäkké mäso zaprášime múkou, prilejeme vodu, necháme zovrieť, pridáme rozotretý cesnak, tlčenú rascu, majorán a chvíľu povaríme. Podávame so zemiakmi alebo s haluškami a so šalátom alebo s uhorkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Slovenský baraní guláš
Slovenský baraní guláš
Baraní guláš 2.
Baraní guláš 2.
Baraní guláš na zelenine
Baraní guláš na zelenine
Baraní Pilaf
Baraní Pilaf