už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Anglická roštenka – roastbeef 1.

Anglická roštenka – roastbeef 1.

Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:

1 kg mäsa zo spodnej časti roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g oleja, 30 g masla


Postup prípravy:

Vykostenú roštenku umyjeme, odstránime prebytočný tuk a šľachovité časti, posolíme a okoreníme. Ak necháme na mäse blanu, musíme ju narezať, aby sa pri pečení neskrútila. Mäso sprudka opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, pričom ho občas polievame vlastnou šťavou. Potom mäso vyberieme, do šťavy pridáme maslo a podľa potreby ju rozriedime. Upečené pokrájame na tenké plátky (znútra má byť ružové, nie krvavé), prehneme a polejeme šťavou. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi a so šalátom alebo s uhorkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: neurčené
  • Technika prípravy: neurčené
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Anglická roštenka – roastbeef
Anglická roštenka – roastbeef
Viedenská roštenka
Viedenská roštenka
Anglická teľacia pečeň
Anglická teľacia pečeň
Anglická sviečkovica
Anglická sviečkovica