už 3279 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Gulášové a mäsové polievky

Gulášové a mäsové polievky

Recepty pre gulášové a mäsové polievky. Varenie, pečenie, príprava jedál. Gulášové a mäsové polievky ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 86 receptov Strana 1 z 6: 1 2 3 4 ďalšia »

Párkova polievka 1.

Párkova polievka 1. 2-3 párky, 2 väčšie zemiaky, olej, červená paprika, cibuľa, soľ, korenie, 2PL hladkej múky

Zobraziť recept


Kuraci guľáš

Kuraci guľáš kuracie stehna, koreninová zelenina, zemiaky, cibuľa, koreniny, cesnak, múka, vajičko

Zobraziť recept


Párková polievočka

Párková polievočka olej, cibuľka, ml. červ. paprika/ štipl.+sladká/, zemiaky, soľ, párky, hladká múka, majoránka, rasca, /prípadne gul. korenie/

Zobraziť recept


Polievka z údeného mäsa

Polievka z údeného mäsa 1,5 l vývaru z údeného mäsa, 80 g koreňovej zeleniny, 20 g masla, 40 g krupice, 20 g masla a 20 g hladkej múky na zápražku, 2 dl mlieka, 1 vajce, zelená petržlenová vňať, soľ

Zobraziť recept


Jaternicová polievka

Jaternicová polievka 150 g bravčového pliecka, soľ, 50 g koreňovej zeleniny, 2,5 dl bravčovej krvi, 50 g krúp, 20 g masti, 1 malá cibuľa, majorán, mleté čierne korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, na hrot noža mletého zázvoru

Zobraziť recept


Obličková polievka 3.

Obličková polievka 3. 150 g teľacích alebo bravčových obličiek, 30 g oleja, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky, 100 g koreňovej zeleniny, 30 g masla a 40 g hladkej múky na zápražku, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept


Polievka z bravčového mäsa

Polievka z bravčového mäsa 300 g bravčového pliecka alebo bôčika (prípadne iné zvyšky), 120 g zeleniny (zeler, mrkva, pór, petržlen, kel), 30 g masti, 1 väčšia cibuľa, 20 g masti a 20 g hladkej múky na zápražku, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať, 30 g uvarených krúp, soľ

Zobraziť recept


Gulášová polievka 3.

Gulášová polievka 3. 50 g masti, 250 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 rajčiaky, 80 g koreňovej zeleniny, 40 g hladkej múky, rasca, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletej červenej papriky, 200 g zemiakov, zelená zelerová vňať, majorán

Zobraziť recept


Polievka z hovädzieho chvosta

Polievka z hovädzieho chvosta 500 g mäsitého hovädzieho chvosta, 40 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 bobkový list, na hrot noža tymianu, 1 zrnko nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, soľ

Zobraziť recept


Mozočková polievka

Mozočková polievka bravčový alebo teľací mozog, 30 g oleja, 1 malá cibuľa, 40 g oleja a 60 g hladkej múky na zápražku, 80 g koreňovej zeleniny, soľ, mleté čierne korenie, pažítka alebo zelená petržlenová vňať, 1 malý karfiol, 1,25 dl mlieka, 1 žĺtok

Zobraziť recept


Sedliacka polievka 2.

Sedliacka polievka 2. 300 g predného hovädzieho mäsa bez kostí, 60 g masti, 20 g jačmenných krúp, 1 cibuľa, 10 g sušených húb, trocha mlieka, polovica zeleru, 1 menší petržlen, 1 mrkva, štvrtka kelu, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 strúčik cesnaku, zelená petržlenová vňať, soľ

Zobraziť recept


Pečeňová polievka 3.

Pečeňová polievka 3. 700 g teľacej pečene, 30 g masla, 80 g koreňovej zeleniny, polovica väčšej cibule, 3 zrnká čierneho, 1 zrnko nového korenia, 1 bobkový list, 40 g masla a 60 g hladkej múky na zápražku, mleté čierne korenie, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, soľ, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept


Polievka z baranieho mäsa

Polievka z baranieho mäsa 400 g predného baranieho mäsa, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, kúsok kelu, pór, 40 g masti, 1 cibuľa, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept


Boršč s pirôžkami

Boršč s pirôžkami 700 g hovädzích rebierok, 100 g údeného bôčika, 50 g mrkvy, 50 g kalerábu, 1 pór, polovica malej hlávky kapusty, 1 lyžica octu, 100 g cvikly, 2 dl kyslej smotany, soľ

Zobraziť recept


Polievka z teľacieho mäsa

Polievka z teľacieho mäsa 300 g teľacích kostí, 80 g koreňovej zeleniny, soľ, 250 g teľacieho mäsa, polovica karfiolu, 30 g masla, 1 žĺtok, 2 dl mlieka, 40 g ryže, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať alebo pažítka

Zobraziť recept

Strana 1 z 6: 1 2 3 4 ďalšia »