už 3277 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Zajačie mäso

Zajačie mäso

Recepty pre zajačie mäso. Varenie, pečenie, príprava jedál. Zajačie mäso ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 18 receptov Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »

Králik na víne

Králik na víne domáci králik, soľ, 1dl bieleho vína, 1dl vody, 0,5 dl oleja, 1 väčšia cibuľa, 2-3 bobkové listy, 3-5 gulôčok nového korenia, asi 250 g strúhaného Eidamu, 250ml šľahačkovej smotany

Zobraziť recept


Zajac na smotane 2.

Zajac na smotane 2. zadné mäso zo zajaca, soľ, 80 g slaniny, 40 g masti, 120 g koreňovej zeleniny, 1 veľká cibuľa, niekoľko zrniek čierneho, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, na hrot noža tymianu, kúsok citrónovej kôry, 5 dl kyslej smotany, 50 g hladkej múky, citrónová šťava

Zobraziť recept


Zajac na čierno

Zajac na čierno predné mäso zo zajaca, soľ, 60 g slaniny, 1 cibuľa, 5 zrniek čierneho a 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, na hrot noža tymianu, kúsok citrónovej kôry, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 20 g upraženého cukru, šťava z citróna

Zobraziť recept


Králik na francúzsky spôsob

Králik na francúzsky spôsob 60 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 40 g masla, zadné mäso z králika, 1 dl červeného vína, 20 g sušených šípok, ocot, 10 g hladkej múky, 20 g masla a 10 g kryštálového cukru na zápražku, trocha kôry a šťavy z citróna, soľ

Zobraziť recept


Pečený králik na cesnaku

Pečený králik na cesnaku zadné mäso z králika, 60 g slaniny, 40 g masla, 5-6 strúčikov cesnaku, 10 g hladkej múky, soľ

Zobraziť recept


Zaprávaný králik

Zaprávaný králik predné mäso z králika, soľ, 80 g masla, 1 mrkva, 100 g zeleného hrášku, hrsť fazuľových strukov, 1 cibuľa, 1 pór, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 1 dl sladkej smotany, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept


Zajac na divo

Zajac na divo 750 g mäsa zo zajaca (zadná časť), 50 g údenej slaniny, 40 g oleja, 50 g cibule, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), bobkový list, mleté čierne korenie, 6 dl vody, 30 g hladkej múky, horčica, ocot, 1 lyžica ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny

Zobraziť recept


Pečený králik

Pečený králik 1 mladý králik, 20 g oleja, 40 g údenej slaniny, soľ, voda

Zobraziť recept


Zajac na smotane 1.

Zajac na smotane 1. zadné mäso zo zajaca (600 g), 80 g údenej slaniny, 30 g oleja, 200 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 40 g hladkej múky, 30 g horčice, 2 dl kyslej smotany, 20 g cukru, ocot, bobkový list, celé čierne i nové korenie, voda, soľ

Zobraziť recept


Králičí paprikáš

Králičí paprikáš 1 menší domáci králik, 50 g oleja, 80 g cibule, mletá červená paprika, soľ, 2 dl vody, 2 dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, citrónová šťava

Zobraziť recept


Ragú zo zajaca

Ragú zo zajaca 600 g vykosteného mäsa zo zajaca, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, 60 g oleja, 50 g cibule, 80 g koreňovej zeleniny, 50 g hladkej múky, 1 lyžička horčice, citrónová šťava a kôra

Zobraziť recept


Zajac na kyslo

Zajac na kyslo 1 predok zo zajaca (predné nohy a hrudník), 40 g hladkej múky, 600 g zemiakov, 2 dl smotany, ocot, voda, soľ, bobkový list

Zobraziť recept


Králik na paprike

Králik na paprike 600 g domáceho králika, soľ, 40 g oleja, 60 g cibule, mletá červená paprika

Zobraziť recept


Zapečený králik

Zapečený králik 600 g domáceho králika, soľ, 40 g údenej slaniny, 30 g oleja, 60 g cibule, cesnak, rasca

Zobraziť recept


Vyprážaný domáci králik

Vyprážaný domáci králik 1 mladý králik, 80 g múky, 100 g strúhanky, 120 g masti, soľ, 2 lyžice mlieka, 2 vajcia

Zobraziť recept

Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »