už 3266 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Bravčový bôčik

Bravčový bôčik

Recepty pre bravčový bôčik. Varenie, pečenie, príprava jedál. Bravčový bôčik ako z kuchárskej knihy.

Nájdených: 14 receptov

Kapusta s mäsom na spôsob ala Iva

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Kapusta s mäsom na spôsob ala Iva 1½ kg bravčového bôčika, 1 kg kyslej kapusty zo sváčka, alebo z konzervy, 2 kg zemiakov, 1 ks mrkvy, 1 celá cibuľa, 2 zúbky cesnaku, 1 ks čerstvej paradajky, vegeta, grilované korenie, sójová omáčka polosladka, mletá červená sladká paprika, sušená petržlenová vňať, sušená zelenina, kmín, soľ, kryštálový cukor, ½ čerstvé maslo, alebo ráma, olivový olej - Pomace, kuchta, hrniec na kapustu, alebo wok panvicu menšiu s pokrievkou (vo woku sa skôr uvarí)

Zobraziť recept


Rezne Astra

Rezne Astra 600 g prerasteného bôčika, soľ, 3 vajcia, 80 g hladkej múky, olej alebo masť na vyprážanie, 20 g masla na potretie

Zobraziť recept


Segedínsky guláš 3.

Segedínsky guláš 3. 600 g bravčového bôčika, 30 g masti, 2 cibule, 1 lyžička rasce, mletej červenej papriky a soli, 20 g hladkej múky, 2,5 dl smotany

Zobraziť recept


Moravské vrabce

Moravské vrabce 1 kg prerasteného bravčového bôčika, 2 veľké cibule, lyžička soli, na hrot noža mletého čierneho korenia, rasca

Zobraziť recept


Plnený bôčik

Plnený bôčik 750 g bravčového bôčika, soľ, rasca, 20 g masla
Plnka: 40 g masla, 3 vajcia, asi 100 g strúhanky navlhčenej v 1 dl mlieka, soľ, zelená petržlenová vňať, trocha citrónovej kôry, asi 80 g strúhanky

Zobraziť recept


Pečený bôčik so zemiakovými šúľancami

Pečený bôčik so zemiakovými šúľancami 750 g bravčového bôčika, soľ, rasca, 20 g masla

Zobraziť recept


Žemľové knedle s údeninou

Žemľové knedle s údeninou 200 g údeného bravčového bôčika, 40 g oleja, 300 g žemlí, 1 vajce, 2 1/2 dl mlieka, 100 g hrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať

Zobraziť recept


Rezne z mletého bôčika so syrom

Rezne z mletého bôčika so syrom 350 g bôčika, 150 g údeného syra, soľ, mleté čierne korenie, 20 g oleja, omrviny

Zobraziť recept


Plnený bravčový bôčik

Plnený bravčový bôčik 400 g bravčového bôčika, rasca, soľ, voda
Plnka: 30 g masla, 80 g žemlí, 20 g strúhanky, 1 vajce, 1 dl mlieka, soľ, zelená petržlenová vňať, muškátový orech

Zobraziť recept


Roláda z bravčového bôčika

Roláda z bravčového bôčika 400 g surového bravčového bôčika bez kostí, 200 g syra (eidam, gouda, ementál a pod.), 2 lyžice strúhanky navlhčenej mliekom, soľ, trochu mletého čierneho korenia alebo papriky
Plnka: 40 g masla, 3 prelisované sardely alebo 2 lyžičky sardelovej pasty, 120 g vareného údeného mäsa alebo šunkovej salámy, 1 kyslá uhorka, 80 g cibule, 10 g kapary, 2 strúčiky cesnaku, zelená petržlenová vňať
Na pečenie: 50 g masti, 60 g cibule, vývar pripravený z kocky

Zobraziť recept


Údené bravčové mäso dusené v keli

Údené bravčové mäso dusené v keli 400 g údeného bravčového bôčika, 800 g kelu, soľ, 100 g cibule, 60 g oleja, 30 g hladkej múky, 30 g cesnaku, mleté čierne korenie

Zobraziť recept


Krvavničky s ryžou

Krvavničky s ryžou 600 g bravčového bôčika, soľ, voda, 400 g ryže, 100 g bravčovej masti, vývar z bôčika, 100 g cibule, 1/2 l bravčovej krvi, 20 g mletého čierneho korenia, majorán, cesnak, mleté nové korenie, soľ, 500 g hrubých bravčových čriev

Zobraziť recept


Dusená mrkva s mäsom

Dusená mrkva s mäsom 800 g mrkvy, 80 g slaniny, 500 g bravčového bôčika alebo rebierko, 250 g malých cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, troska cukru, 1 väčší pór

Zobraziť recept


Bravčový bôčik s jablkami

Bravčový bôčik s jablkami 600 až 700 g bravčového bôčika, voda, soľ, 3 jablká, 1 lyžica masla, 1 lyžica cukru

Zobraziť recept